Hej!Kul att du är här, välkommen!Caroline och Johanna heter vi, kallas ofta "dietisterna" och kommer du direkt från vår Instagram @dietistensval så gissar vi att du har lite koll på oss redan, och att du gillar vår mat. Bra, för det kommer du se mer av här! Vi kommer förutom att dela fler recept använda vår nya blogg till att sprida kunskap och inspiration om hälsa och vilken potential det finns i maten för att stärka dina friskfaktorer!Den här bloggen är som en förlängning på @dietistensval där vi hoppas kunna få skriva av oss och fortsätta göra det vi älskar – inspirera till god mat och hälsa. Vi kommer även bjuda in er lite närmare i vår vardag, dela våra bästa vardagstips för hälsa, men även vårt intresse för utemat, friluftsliv, odling och god restaurangmat. Vi kommer även visa på att det inte alltid blir som man tänkt sig- och att det faktiskt går bra ändå! Vi utanför vår favoritgrönsaksaffär på söder. Foto: Sofia KallnerFör dig som är ny eller för dig som vill veta mer om oss:Vår gemensamma nämnare är att vi båda är dietister och älskar mat. Äta mat, tänka på mat, laga mat och skriva om mat. Men helst inte diska. Vi läste tillsammans på Göteborgs universitet och började redan då hänga med varandra. Väl examinerade och med legitimationen i handen fick vi båda jobb på sjukhus, jag Caroline på Södersjukhuset i Stockholm och Johanna på Rikshospitalet i Oslo.( Japp hon försökte sig på att prata kalium-innehåll i guleböj, varav patienten i sängen tittade på henne och sa, varför säger ni svenskar guleböj, det heter BANAN?! ) I vårt mer kliniska jobb som dietister, här inom äldreomsorgen som varit vår hjärtefråga från start.Vad vi gör idagEfter flera år som kliniska dietister, där vi ännu har en liten fot kvar, startade vi så smått upp det vi gör idag. (Uppstarten är en liten historia i sig, den får vi dela nästa gång) Som det enkla svaret på vad vi gör idag, brukar vi svara att vi jobbar med mat. Ingen dag är den andra lik- och vi har inget direkt 9-17 jobb. En stor del av vår tid jobbar vi med upphandling och förvaltning av offentlig måltid i form av skolmåltider och mat till äldreomsorgen. Ett viktigt och roligt uppdrag tycker vi, även om det inte syns så mycket här. Vid sidan av det har vi fått äran att skriva två kokböcker där vi delar våra bästa recept och knep för att få till vardagen. (Du hittar vår sensate bok här) Vi föreläser för företag, ungdomsföreningar, idrottare och utbildar vårdpersonal. Vi arrangerar mat- och träningsresor och skapar recept för företag. Och så lagar vi självklart massa mat som vi delar med er via vår instagram @dietistensval och nu även här. För oss går jobb och vardag lätt ihop. Inte sällan slutar en arbetsdag med gemensam middag där vi ändå passar på att provlaga något som ska lagas till en kund senare i veckan. Som fler kanske känner igen sig i - vi jobbar sällan, men vi är häller sällan lediga. Vi trivs så! Vår senaste kokbok Nu är vi så glada att få starta upp denna blogg, och att just du är här!Men du, för att vi ska veta vad ni tycker är intressant och vad ni vill ha mer av - prata gärna med oss. Vi älskar att babbla mat och vill gärna veta vad ni tycker! - Kommentera gärna!Vi ses snart igen, KRAM Johanna och CarolinePs. vi tänkte nästa gång vi ses dela lite om vår historia och om vår matfilosofi. Hur låter det?