Ätbara klappar, något vi älskar att göra, och också att ge bort!Har du någon favorit som du brukar göra, berätta gärna, det skulle vara kul!Här kommer tre av våra favoriter:Saffransbiscotti💛Supersnabbt och jätte gott. Dessutom så fin gåbortpresent. Om du inte äter upp alla själv såklart! Ingredienser:100g smör0,5g saffran 1,5dl socker 2 ägg5dl vetemjöl 1, tsk bakpulver 1,5 dl sötmandel Gör så här:Sätt ugnen på 175 graderSmält smöret i en kastrull och stöt saffran med lite socker i en mortel. Häll sen saffran i smöret och låt svalna. Blanda mjöl och balpulver. Hacka mandeln grovt. Rör ner socker och ägg i kastrullen och häll sen över mjölblandningen och mandlarna och blanda ihop.Dela degen i fyra delar och rulla varje del till en längd på ca 30m. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna lite och skär sen längderna i sneda skivor. Lägg tillbaka i ugnen med snittytan upp och låt stå i ugn på 100 grader i ca 50 minuter. Vänd eventuellt efter halva tiden. Saffranskola🧡Löjligt enkelt, men alltid så gott!Vill du ha variation till saffran är krossade polkagrisar en god smak!Ingredienser50g smör3dl socker 1,5dl ljus sirap 3dl vispgrädde2pkt saffranFlingsalt Gör så här: lägg smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrul och låt koka upp. Rör någon gång och låt sen koka till 127 grader eller ungefär 40 minuter. Häll i saffran, rör om och häll upp kolasmeten i en form med bakplåtspapper (ca 20x15cm) Låt stelna något, strö på flingsalt, låt stelna lite till och klipp sen i lagom stora munsbitar. Heta sesamnötter med aprikosDet här är en klassiker på våra matevent och våra egna middagar faktiskt. Lätt att göra och alltid så uppskattat. Kan meddela att mixen passar fint som jägarsnus på skidutflykten också. Ja jägarsnus, det vet ni väl?! Ingredienser för en plåt: 200g naturella cashewnötter4 msk honung0,5-1msk sambal oelek0,5dl sesamfrön- gärna både svarta och vita75g torkade aprikoserGör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Häll ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Häll på honung, sambal oelek, sesamfrön och salt och blanda runt. Rosta i ugn ca 10-15 minuter. Låt svalna och klipp sen ner aprikoserna. Vi hoppas du hittade något som du gillar!Kram från oss Johanna & Caroline