Mer grönt på kontot- ett gott och egentligen lätt sätt att stärka våra friskfaktorer på. Och vi kan bli bättre! Endast två av tio äter idag en tillräcklig mängd. Med tillräcklig menar vi den mängden som vi minst behöver äta varje dag för att få i oss nyttigheter som främjar hälsa och motverkar sjukdom.Vi har ett smart tips för att öka upp på gröntkontot. Nämligen att preppa med en veckosallad.Alltså en sallad som görs på en kvart och sen håller i kylen flera dagar, bara att lassa upp lite på tallriken när det är dags att äta. Gott sätt att pimpa vardagsmaten också! Här kommer vår favorit på kålrot och morot. Så fram med rivjärnet och gör en stor bunke nu! Inte så ofta vi äter kålroten rå, det kanske är dags att börja? Som vi brukar säga, lägg undan gurkskivorna och isbergssalladen och lägg en rejäl grönsakshög på tallriken som inte bara är god utan som även ger dig massa nyttigheter. I detta fall gott om fiber och prebiotika till tarmfloran, vitamin C, B och folat. Riven kålrotssalld med sesamInköpslista:400g kålrot400g morot4cm ingefära2 limeAtt ha hemma: olja, soja, sesamolja, spiskummin, sesamfröSkala och riv kålrot och morot grovt. Skala och riv ingefära och blanda med 4 msk olja, 3 msk limejuice, 2 msk sesamolja, 3 tsk soja och 1 tsk spiskummin. Blanda dressingen med kålrot och morot och strö över sesamfrön.