Den här goda laxen brukar vi bjuda på veckan innan jul. Ofta har vi familj på besök, och då är det här en så bra rätt att laga till många. Festlig, men jultema men så enkel. Förra året gav två barn och sex vuxna höga betyg, så missa inte!Saffranslax med citrus & fänkål RECEPT, 4 portioner500g laxfilé i bit40g smör0,5g saffran0,5 tsk- 1tsk chiliflakes1 stor fänkål0,5 citron1 knippe dill1 apelsinAtt ha hemma: salt, peppar, chiliflakes rapsolja GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö på salt, peppar och chiliflakes.2. Smält smöret i en kastrull och blanda med 2 msk olja och saffran. Häll över laxen och tillaga i ugn ca 20 min.3. Hyvla under tiden fänkål med en mandolin eller skär tunt med en kniv. Lägg i en skål, ringla på olja, pressa över citron, riv ner dill och smaka av med salt och peppar. 4. Skala och skiva apelsin.5. Toppa laxen med fänkålssalladen och apelsinskivor. Skeda smöret över laxen och servera som en del av julbordet eller väldigt gott som ensamrätt med kokt potatis.Kram från oss✨💛 /Johanna & Caroline