Historia, det låter som att vi är 100 år. Ja, ibland känns det som vi hängt ihop i 100 år för vi har gjort så otroligt mycket ihop. Både privat och på jobbet. Att starta och driva ett bolag ihop, bo ihop (för att få ihop ekonomin) dela de flesta vännerna, semestrarna och livets upp och ner, det skapar starka band. Vi är inte vårt bästa på sjukhusVårt första jobb som nyutexaminerade dietister från universitet i Göteborg, där vi också träffades för första gången blev för båda på sjukhus. Minns att jag fösta dagen på jobbet cyklade dit med en stor ryggsäck med alla pärmar och litteratur från studietiden, lite nervös på om jag verkligen kunde det jag skulle kunna. Vi lärde oss massor under tiden på sjukhus. Men trots det så landade vi båda ganska raskt i att vi hade en gemensam otålighetsnerv. Båda kände starkt att det finns ju så mycket att göra med maten och hälsan för att undvika att hamna på sjukhus. Och att där har vi en viktig roll! Minns när jag ringde Johanna och sa "vi är inte vårt bästa på sjukhus, vi är bättre någon annanstans" Sagt och gjort, vi sade upp oss och flyttade båda tillbaka till Göteborg där vi träffades för första gången. Vi fick flytta ihop och jobbade extra på en skoaffär, ett konditori och en bensinmack medan vi på kväller och helger satt hemma i det lilla köket och spånade på hur vi kunde bli vårt bästa. Men vill passa på att inflika att studenttidens vana att leva på inga pengar ihop med ungdomens och kanske den nyexaminerade känslan av "hur svårt kan det vara" var en stor hjälp på traven att vi vågade ta klivet. Vår superkraftVi hade båda ett brinnande intresse för mat, dietistlegitimation och helt färska kunskaper i vad och hur vi ska äta för att främja hälsa. Nu gällde det att omsätta allt vi lärt oss av fysiologi, psykologi, vitaminer och mineraler till faktisk mat på tallriken. Och, kanske det viktigaste, maten måste vara god, och på ett enkelt sätt gå att få ihop i vardagen om den ska kunna göra skillnad för människor. Så, mer än 10 år senare, med flera framsteg, många misslyckanden, mycket slit och framförallt så mycket skratt kan vi nu säga att det är just det vi är som bäst på. Att langa fram god, enkel mat som passar i vardagen och som på köpet är hälsosam. Det är vår superkraft, får man säga så? Jo, vi tycker det, för vi är säkra på att alla har en egen superkraft. Den kan vara hur stor eller hur liten som helst och det kan som för oss, att det tar ett tag innan man hittar den. Men är det något vi lärt oss på vägen så är det att den ofta inte är vad andra tycker eller ser- det är det som känns inuti. Så testa gärna att lyssna in efter din egen superkraft. Den finns där! Nästa gång delar vi vår matfilosoi. Om det inte blir ett smarrigt recept mellan. Vi får se!Kram Caroline och Johanna